Beginnende ruilers

Als je nieuw bent met het fenomeen ruilen kan het soms nog wat overweldigend zijn: waar begin je en wat zijn juiste richtlijnen? Iedereen moet ergens beginnen en daarom staan er op deze pagina een aantal tips waar je rekening bij kunt houden als je beginnend ruiler bent.

Zorg ervoor dat je spullen die je wil aanbieden om te ruilen in goede staat zijn. Niemand wilt een kapotte fiets of afgedragen jas hebben, laat staan ruilen! Dit is misschien vanzelfsprekend maar let er toch even op voordat je het te ruil aanbiedt. Ook is het prettig als items compleet zijn: een puzzel met een missend stukje of een boek waar 3 pagina’s van missen is niet ruilbaar.

Ten tweede is het slim om naar de waarde te kijken van je product. Het is bijvoorbeeld niet logisch om een gouden ketting te ruilen tegen een leesboek of een iPad te ruilen tegen een paar schoenen. Het kán natuurlijk wel, maar je zult die iPad niet krijgen als je iets van een hele lage waarde aanbiedt om het tegen te ruilen. Ten slotte is het slim om in de gaten te houden of de ruiler met wie je wilt ruilen betrouwbaar is. Let hierbij op de bovenstaande punten (staat van het product en de waarde), als deze twee voorwaarden goed zijn en je hebt goed contact met de persoon dan is het aan jou om te beslissen of het de moeite waard is.

Natuurlijk moet ruilen gewoon leuk blijven en kun je echte pareltjes vinden! Zeker voor verzamelaars is ruilen een ideaal middel om aan unieke, zeldzame items te komen. Postzegels ruilen, collectors items van bepaalde boeken of misschien een missende DVD van een serie die je nergens meer kunt vinden.