Gevorderde ruilers

Ben je al een tijdje aan het ruilen en bevalt het je goed? Dan kun je jezelf wel een ervaren of gevorderde ruiler noemen. Je hebt veel ervaring en weet hoe deze “markt” in elkaar steekt. Heb je er al eens aan gedacht om andere (beginnende) ruilers te helpen met jouw tips en tricks? Jouw ervaring is veel waard voor een onervaren persoon.

Ook al ben je gevorderd, misschien heb je nog wel wat aan de onderstaande tips om het ruilen nog leuker, waardevoller en beter te maken!

  1. Weet wat je eigen kracht is. Wat als iemand contact met je opneemt om iets te ruilen, wat heb jij diegene te bieden? Zorg er dus voor dat je goed bent voorbereid. Als je niks te bieden hebt aan de tegenpartij dan zal de deal snel een gesloten zaak zijn…
  2. Wees duidelijk. Zorg ervoor dat je laat merken wat je wilt. Blijf wel netjes want een brutaal iemand kan niemand echt waarderen.
  3. Het is natuurlijk ook een beetje voor de lol. Er komt geen geld bij kijken dus er moet er wel plezier in houden. Je kunt misschien niet helemaal tevreden zijn over de uiteindelijke deal maar houd wel in gedachten dat de andere partij het ook voor niks doet!
  4. Maak goede en duidelijke afspraken. Niets is zo vervelend om achteraf bonje te hebben met de andere persoon omdat er dingen niet duidelijk zijn afgesproken. Zorg ervoor dat het duidelijk is om welke producten het gaat, de hoeveelheid en in wat voor staat de producten verkeren.
     

Met deze tips kun je als ervaren ruiler zeker aan de gang!