Je oude apparatuur is nog best bruikbaar

Als je wel eens op zolder kijkt, kom je erachter dat je nog best wat oude apparatuur heb staan, waar je eigenlijk niets meer mee doet. Bijvoorbeeld een oude televisie of een digitale camera. Toch zijn deze apparaten nog steeds wat waard. Misschien is het niet zo interessant meer om de spullen te verkopen, omdat de waarde erg laag is. Maar stel nou dat je een mooie wasmachine zoekt. Die kun je nog best ruilen tegen een koelkast of vriezer. Op die manier is het mogelijk toch een tweede apparaat erbij te krijgen, zonder daarvoor flink te hoeven betalen. Alleen een ruiladvertentie maken is voldoende.

Voordeel

Het ruilen van apparatuur kan best nog wat voordelen hebben. Zo zijn er zat mensen die een frituurpan in de garage staan hebben. Op die manier heb je bijvoorbeeld niet die nare luchtjes in huis. Bovendien is het ideaal om in de zomer buiten de gasten te voorzien van wat snacks. Maar is het nodig om naar de winkel te gaan en een paar tientjes neer te leggen voor een frituurpan, die maar sporadisch gebruikt wordt? Nee, want door te ruilen is het mogelijk jouw toast-apparaat te ruilen tegen een frituurpan. Met andere woorden: door te ruilen geven bezoekers hun apparatuur een tweede, of soms een derde leven. Het is niet nodig om apparatuur tegen apparatuur te ruilen. Het is bijvoorbeeld goed mogelijk dat je oude televisie voor een stapel goede boeken of speelgoed ruilt. Anderen willen er liever een PlayStation voor terug. Wat de adverteerder er ook voor terug wil; het is mogelijk zonder de portemonnee hoeven te trekken!

Waar moet ik op letten?

Stel: je hebt net een iPhone gekocht, maar hebt eigenlijk meteen al spijt. Je had toch liever een Samsung Galaxy S6 gehad. Geen probleem, ruil de telefoon gewoon met je mederuilers. Het is vooral bij dit soort apparatuur erg belangrijk om op een aantal aandachtspunten te letten. Want als de telefoon stuk gaat, is het toch prettig om nog garantie te hebben. Anders wordt ruilen immers alsnog een hele dure grap.
    Opletten:
  • Let op de staat van de apparatuur
  • Zorg bij nieuwe apparatuur dat je altijd de bonnetjes meeneemt
  • Officiële accessoires als de doos kunnen ervoor zorgen dat de deal eerder rondkomt
  • Test apparatuur altijd uitvoerig! Niets is vervelender dan een teleurstelling achteraf
  • Een deal maken

    Heb je besloten wat je voor je oude koelkast wil hebben? Misschien wel een zonnebank, toch maar een autoradio? Geen probleem, dan kan het ruilen beginnen. De kans is zelfs groot dat je bij het lezen van dit artikel inspiratie gekregen hebt om zelf ook iets te ruilen. Apparatuur zijn typische voorwerpen waarbij het ruilen erg snel kan gaan. Nooit meer een advertentie missen? Like Ruilen.com op Facebook. Door ons te liken, krijg je namelijk altijd de laatste advertenties te zien. Op die manier ben je er als de kippen bij, en is de kans dat je een geslaagde deal maakt een stuk groter!