Ruil je eigen gereedschapskist bij elkaar!

Als je wel eens naar de bouwmarkt bent geweest, ben je waarschijnlijk flink geschrokken van de prijs van gereedschap. Gereedschap is doorgaans heel erg prijzig. Wie al handig is en dit gereedschap in huis heeft, heeft een flink voordeel. Maar als dit niet het geval is, kan de aanschaf van gereedschap erg duur zijn. Daarom is het slim om je spullen die je toch niet meer gebruikt te verruilen voor gereedschapsspullen. Op de doe-het-zelf-pagina vind je niet alleen maar gereedschap, maar ook onderdelen om zelf aan de slag te gaan. Zo is het mogelijk een boormachine te ruilen voor een bepaalde hoeveelheid tegels voor de badkamer. Op die manier is het mogelijk voordelig een badkamer te verbouwen, zonder daar geld aan kwijt te zijn. Natuurlijk moet je wel zelf eerst iets leuks hebben om te ruilen.

Zelf ruilen

Een boormachine kost al snel tachtig euro. Toch een hoop geld, als je net aan een verbouwing begint. Daarom is het mogelijk veel te besparen en zelf op zoek te gaan naar een gereedschapskist. Maar als je toevallig nog spullen op zolder hebt liggen waar je graag van af wilt, dan kan dat natuurlijk ook. Een advertentie plaatsen is heel gemakkelijk, maar we hebben nog wel wat tips waardoor je je spullen sneller kan ruilen. Het is ook niet verplicht doe-het-zelfspullen te ruilen voor ander gereedschap. Wie liever een dagje naar de Apenheul gaat, mag prima zijn kruiwagen te ruil aanbieden om dit voor elkaar te krijgen.
  Tips
 • Maak een duidelijke foto van wat je wil ruilen
 • Geef de ouderdom van het gereedschap aan
 • Maak er een spontane advertentie van
 • In welke staat is het gereedschap?
 • Ruilen is gemakkelijk

  Door een advertentie te plaatsen, begin je zelf met ruilen. Wie nog nooit geruild heeft, kan natuurlijk altijd de gids voor beginnende ruilers lezen. Met dit handboek in de hand verhoog je de kans op succes. Door te ruilen hoef je zelf geen geld uit te geven aan nieuwe spullen. Door het spel slim te spelen en veel te ruilen, is het zelfs mogelijk een hele achtertuin of badkamer bij elkaar te ruilen. Dat kost natuurlijk wel even tijd, maar zeker voor projecten op langere termijn is dit een ideale uitkomst. Deze categorie is zeer breed. Het gaat niet alleen om gereedschap zoals hamers of complete gereedschapskisten, maar ook bouwmaterialen zijn ideale ruilvoorwerpen. Want iedereen kent het: je koopt een paar pakken laminaat, die je aan het eind van de verbouwing niet meer nodig hebt. Bied dat pak laminaat binnen een handomdraai aan op deze pagina, en ruil het voor een gereedschapskist of misschien wel een dagje uit.

  Rondsnuffelen

  Ruilen is een gemakkelijke en goedkope manier om aan spullen te komen. Maak een eigen advertentie waarin je iets aanbiedt, of juist zoekt. Door rond te snuffelen op de pagina kom je vanzelf iets interessants tegen. Van bijvoorbeeld boorstandaarden tot kruiwagens. Alles wat met doe-het-zelven te maken heeft, is gemakkelijk via deze pagina te beginnen. Maak een aantrekkelijke advertentie, en je bent al heel dichtbij een goede deal!