Ruilen voor een dierenparadijs

Het is altijd leuk om een nieuw huisdier te hebben. Het huisdier is nog jong, misschien zelfs nog wel een puppy of kitten. Maar het dier heeft dan wel alle ruimte nodig om op te kunnen groeien en om te kunnen bewegen. Zo’n huisdier heeft immers heel veel energie en het is goed om een jong huisdier actief te houden. Wie zelf wel eens huisdieren gehouden heeft, weet dat een krabpaal al snel tientallen euro’s kan kosten. En blikjes eten kunnen soms – zeker bij kieskeurige rassen – behoorlijk prijzig zijn. Niets is dan zo vervelend dan erachter komen dat het dier het voer helemaal niet lust. Maar daar is een oplossing voor: het is mogelijk je eigen dierenparadijs bij elkaar te ruilen. Dierenvoer over? Ruil het dan voor een leuk speeltje!

Dieren ruilen

Het klinkt misschien een beetje raar, maar het is echt mogelijk; je kan dieren ruilen. Het is daarbij wel nodig dat het dier geruild wordt tegen iets anders dan geld. Naast een jong huisdier kun je natuurlijk ook een volwassen huisdier aanschaffen. In eerste instantie lijkt het raar; levende dieren ruilen. Maar toch geef je op die manier een huisdier een beter onderkomen en verhoog je dus het welzijn van het dier. Wie eenmaal een dier heeft, moet het zijn huisdier natuurlijk ook naar de zin maken. Je ontkomt er niet aan een krabpaal, een mand of een kleed voor de hond of kat te kopen. Maar voor je je portemonnee trekt, is het slim te bedenken dat je deze spullen ook zou kunnen ruilen. Misschien heb je nog wel oude apparatuur op zolder liggen die je kan ruilen tegen een mooi kleed of krabpaal. Het is immers niet nodig om dierenspullen tegen andere dierenspullen te ruilen, maar het kan wel.

Wat wil ik?

Bij het ruilen is het goed van tevoren te bedenken wat je precies wil. Of beter gezegd: wat het huisdier wil. Misschien ben je wel op zoek naar een hamsterkooi of een buitenren voor het konijn. Je kunt het niet verzinnen, of mensen ruilen het. Op die manier maak je het leven van het huisdier een stuk aangenamer. Maar misschien heb je geen huisdier meer, maar nog wel spulletjes over. In dat geval kun je de spullen die je over hebt ruilen voor iets anders. Zo kun je best een uitgebreid kattenspelparadijs ruilen voor een mediacenter. Jij bepaalt zelf waar je je spullen voor ruilt.

Voordelig

Het ruilen van spullen kan heel voordelig. Meld je nu aan op Ruilen.com en maak een advertentie. Een advertentie maken kost enkele minuten werk en is dus zo gedaan. De kans dat je je spullen ruilt tegen ander spullen is hoger als je er foto’s bij plaatst. Door spullen te ruilen hoef je niets te kopen, en kun je dus starten met besparen. Want waarom zou je veel geld uitgeven aan de aanschaf van dieren en toebehoren, als het ook gratis kan?