Veilig spullen ruilen

Het internet staat vaak bekend als een onveilige plek: fraude, omkoping en liegen zijn geen vreemden op het net. Daarom is het dus belangrijk dat als je je gaat verdiepen in de wereld van het ruilen, je dit veilig doet. Niets is zo vervelend als een onveilige situatie en dat je straks met de gebakken peren zit. Op nummer één staat natuurlijk altijd: gebruik je verstand. Is iets veel te mooi om waar te zijn? Dan zal dat ook wel het geval zijn. Wij geven je nog een aantal tips om veilig te kunnen ruilen.

  1. Zorg voor persoonlijk contact. Zo kun je een beetje aanvoelen hoe de andere partij is. Bellen is al een stuk persoonlijker dan een e-mail en probeer de andere partij eens te Googlen, vaak heb je dan wel door of je een betrouwbaar persoon aan de andere kant hebt zitten.
  2. Ga je in het openbaar afspreken om producten te ruilen? Doe dit dan altijd op een openbare plaats zoals een station, ergens in een stad of in een druk café. Kijk uit met thuis afspreken bij mensen, je weet niet wat hun bedoelingen zijn en als je alleen bent sta je er ook echt alleen voor.
  3. Maak duidelijke afspraken zodat beide partijen weten waar ze aan toe zijn.
  4. Twijfel je nog? Maak een afspraak om vrijblijvend de spullen te bekijken en niet meteen om te kopen. Maak dit duidelijk als je eerst alleen komt kijken. Als alles naar wens is, en de deal is rond, kun je natuurlijk de spullen gaan ruilen.

Met deze tips moet het zeker goedkomen om een goede, eerlijke ruil tegemoet te gaan!